INSTRUCŢIUNI DE ÎNTREŢINERE PENTRU INCALTAMINTE

Încălţămintea trebuie curăţată şi uscată înainte de aplicarea oricărui luciu de pantofi, creme sau soluţii contra petelor.

Când folosiţi aceste produse citiţi cu atenţie instrucţiunile producătorului.

Pentru mărirea duratei de folosire se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de incălţăminte într-o perioadă de timp.

INSTRUCŢIUNI DE USCARE

Lăsaţi pantofii să se usuce natural la temperatura camerei. Umpleţi pantofii cu hârtie sau puneţi-i pe un suport de pantofi pentru a li se menţine forma. Nu forţaţi uscarea la radiator, foc, uscător de păr sau altă sursă directă de căldură.

INSTRUCŢIUNI DE DEPOZITARE

Încălţămintea nu se va depozita lângă surse de căldură sau în mediu umed şi se va feri de acţiunea produselor petroliere şi a solvenţilor organici. După fiecare purtare, pantofii se curăţă şi se pun pe suport de pantofi potrivit ca mărime şi formă.

PIELE

Încălţămintea cu feţe din piele netedă sau presată se curăţă de praf cu o cârpă moale sau cu o perie.

Petele de grăsime sau alte impurităţi se îndepărtează cu o cârpă înmuiată în soluţie slabă de apă şi săpun

(1 -2%). Când încălţămintea e uscată, se aplică cu ajutorul unei perii moi un strat de cremă de culoarea pielii, după care se lustruieşte cu o cârpă moale sau cu o perie.

PIELE DE ANTILOPĂ SAU NABUC

Încălţămintea cu feţe din piele de antilopă sau nabuc, uscată, se curăţă cu o perie specială pentru pielea de antilopă. Nu folosiţi apa pentru că materialul se poate păta. Petele de ulei sau de grăsime se îndepărtează folosind soluţie contra petelor, special

pentru pielea de antilopă sau nabuc.

MATERIALE SINTETICE

Încălţămintea cu feţe din materiale sintetice se curăţă de praf cu o cârpă uscată. Petele pot fi îndepărtate cu o cârpă înmuiată în soluţie slabă de apă şi săpun (1-2%). Nu se va întrebuinţa ceara de pantofi.

MATERIALE TEXTILE

După fiecare purtare,încălţămintea se va curăţa de praf cu o perie uscată. Petele de ulei sau de grăsime pot fi îndepărtate

cu soluţii pentru pete destinate materialelor textile.

ALTE MATERIALE

Încălţămintea cu feţe din lac şi cea din piele metalizată se curăţă de praf cu o cârpă moale.

RECOMANDĂRI

A nu se spăla în maşina de spălat rufe! A nu se spăla cu înălbitori! A se feri de contactul direct cu solvenţi organici! Se recomandă ca încălţămintea să fie folosită numai în scopul pentru care a fost fabricată. Încălţămintea cu feţe textile, din

antilopă sau nabuc, care prezintă cusături decorative sau perforaţii, precum şi încălţămintea cu tălpi din piele sau cusute, se recomandă a fi purtată doar pe timp uscat, deoarece există riscul pătrunderii apei în interior.

Pentru mărirea duratei defolosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte pe o perioadă de timp.